sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kynsilakkailua

Pinterestiä selaillessa olen törmännyt useampaan kuvaan, joissa lasikapussien taustalle on kynsilakoilla maalattu kuvioita tai liimattu erilaisia tulostettuja kuvia. 
Tahdoin itsekin koittaa tehdä jotain kynsilakoilla, niitä kun nyt on kertynyt jonkin verran eikä se teko kovin vaikealta kuulostanut. Käytin lakkojen lisäksi kynsimaaleja ja -koristeita.

Taustaan on siis upotettu koristeita ja maalattu yksinkertaisia "kuvioita" useampaan kerrokseen ja valmiit, kuivat tuotokset liimataan sitten taustaan kiinni ja riipus on valmis. 
Tilaamani riipuspohjat näihin olivat liian isoja, joten uusia, toivottavasti sopivia odotellessa.
Näiden halkaisija on 2cm, joten nämä tulevat luultavasti kaulakoruiksi tai avaimenperäksi.
8mm halkaisijaltaan olevia kapusseja löytyy myös, jotka käyvät sitten vaikka korvakoruiksi. Se on sitten vähän haastavampaa hommaa jos haluaa jotain kuviota niihin saada. :D Mutta yritetään sitäkin.

Näitä samannäköisiä "kupoleita" pystyy tekemään myös hartsilla ja sitä meinaan luultavasti myös kokeilla jossain kohtaa. En ihan perillä ole vielä siitä miten se tapahtuu, mutta sen verran olen ymmärtänyt, että hartsia pursotetaan johonkin muottiin, se voi olla minkämallinen tahansa, ja sen annetaan kovettua ja valmis. Ei kuulosta sekään kovin vaikealta(?) :D Lisäksi sinne hartsin joukkoon tekovaiheessa voi upottaa esineitä (esim. simpukoita, kuivattuja kukkia), jolloin lopputulos on todella nätti.

Mutta tässäpä nämä kokeilut:

Ylhäällä toisessa helmiäismustalla taustalla kultaisia koristeita ja toisessa pinkki/mustaraidoitusta. Kahdessa alimmassa on pientä ja isoa hopeahippua, vaaleampaa raidoitusta ja tummempi sävy taustalla.
Lasit ovat kupolimallin lisäksi suurentavia, jolloin sivustakatsotaessa näyttää kuin kuvio olisi lasin sisällä.


Oikean puolimmainen on ns. "perusmalli", jossa on ainoastaan hopeaa ja turkoosia kynsilakkaa. 
Vasuriin olen v.sinisen ja v.punaisen glitterin lisäksi lisännyt samaisia hieman läpikuultavia "palasia",  mitä ylhäällä olevassa kultaisessa on. Ne tuovat vähän tekstuuria ja syvyyttä. 


Hopeaa ja violettia lakkaa ja lisäsin siihen vielä mustaa verkkoa, toimii.
Peilaa valossa kivasti violettiin ja mustaan.


Sen verran päivitystä näin jälkikäteen tähän kirjoitukseen, että tein itselleni näistä magneetteja jääkaapin oveen ja on tosi kivoja. :) Ovat sopivan kokoisia ja sen verran kevyitä etteivät lähde valumaan alas pitkin ovea. :D
Niille tekisi hintaa 3e/kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti